Blockchain

Blockchain je nova in revolucionarna tehnologija, ki je bila v glavnem popularizirana preko kripto valut, kot so npr. Bitcoins. Vendar pa tehnologija Blockchain ponuja veliko več. Izum tehnologije Blockchaina lahko primerjamo z izumom svetovnega spleta.

V svoji naj osnovnejši obliki je Blockchain zbirka blokov, ki se ne nehnopovezujejo med seboj s pomočjo kriptografije. Z načrtovanjem tehnologije in njenega protokola zagotavlja, da je, čeprav se Blockchain polni z več vozlišči z vsega sveta, njegova vsebina nespremenljiva.

Tehnologija Blockchain vse bolj pridobiva na veljavi. Danes najbolj znana Blockchaina sta Bitcoin blockchain in Ethereum Blockchain.

Slika pojasnjuje razliko med centraliziranim, decentraliziranim in porazdeljenim.

Obnovljiva sončna energija

Ukvarjamo se s tehnološkimi rešitvami in trajnostnimi poslovnimi modeli, pri katerih uporabljamo tehnologijo Blockchain za pospeševanje sprejemanja obnovljivih virov energije.

Naš fokus so mestna središča, kjer so ljudje omejeni pri izbiri svojega vira energije, hitro sprejemanje obnovljivih virov energije pa je omejeno z množico zakonodajnih, lokalnih, tehnoloških in ekonomski omejitev. Naša rešitev je omogočanje implementacije teh tehnologij na širši in nepokrit trg.

E-mobilnost

Električna vozila in e-mobilnost sta pomemben del trajnostnih prometnih rešitev. Razvijamo tehnološke rešitve in nove poslovne modele, ki jih je mogoče povezati s tehnologijo Blockchain, da bi spodbudili uporabo električnih vozil.

Zagotavljamo vrednost pri izzivih spodbujanja e-mobilnosti v mestnih središčih, kjer je gost promet in dovolj parkirnih mest redka dobrina, večina ljudi pa nima svojega namenskega parkirnega prostora in bi morali preživeti čas v prometnih zastoji. Poleg tega bo množično sprejemanje e-vozil, avtonomnih modelov vožnje in skupne rabe avtomobilov povzročilo razbremenitev elektro distribucijskega omrežja.

Krožno gospodarstvo

Vključeni smo v nenehno izvajanje načel krožnega gospodarstva pri naših rešitvah, zlasti pri obravnavi naših dejavnosti na področju energetike. Naši obnovljivi in brezemisijskih energijskih izdelkov v kombinaciji s sistemi za shranjevanje in podprti s tehnologijo blockchain so zasnovani tako, da sledijo standardom krožnega gospodarstva.

Zanašamo se na sistemske inovacije, s katerimi bomo na novo opredelili izdelke, storitve in odpadke, hkrati pa čim bolj zmanjšali negativne vplive. Tem standardom smo naklonjeni v veliki meri in verjamemo, da bo prehod na obnovljive vire energijev kombinaciji s krožnim modelom povišal naravni, gospodarski in družbeni kapital.